sablonas

2018 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Ritos pamokėlė. "Miško pasaka"

Dėkojame Ritai, kuri paruošė Kalėdinio paveikslėlio ant drobės žingsnis po žingsnio pamokėlę.
Paveikslėlio schemą galima pritaikyti ir atvirukui. Kalėdinė nuotaika vis labiau juntama, o ilgėjantys vakarai puikus metas kūrybai. Kviečiame prisijungti ir sukurti mielą smulkmeną, kuria galite nudžiuginti senai matytą draugą, bendradarbį, o gal net visai nepažįstamą žmogų. Lai Kalėdinė dvasia užvaldo ir daro stebuklus ;)

Rita darbui pasirinko popierių iš rinkinio "Christmas Stories". Iškirpo kelias detales ir jų kraštus pasendino rašalu "Distress Ink".


Paveikslėlio pagrindą dekoruokite struktūrine pasta ir trafaretais. Kuomet pasta išdžiūvusi galima drobę dažyti akriliniais dažais, akvarele, purškiamais dažais ar rašalais. Rita trafareto raštą paryškino blizgia pasta, tepdama ją ant iškilių detalių.


Sudėliokite preliminarią kompoziciją ir kai jau būsite patenkinti rezultatu, pradėkite klijuoti detales. Nepamirškite iš kitos detalių pusės priklijuoti gofruoto kartono gabaliuką ar 3d dvipusius lipnius padukus, siekiant, kad atskiros detalės būtų labiau iškilusios.


Suklijavus detales, pasirinktas vietas tepkite klijais ir užbarstykite ledo kristalų ar birių blizgučių (klijams sudžiūvus perteklių suberkite atgal į buteliuką). Jei norisi dar daugiau žvilgesio, dekoruokite detales klijais su blizgučiais, skystais perlais ir pusiniais perliukais ar kristalais.
Rita paveikslėlį įrėmino medinėmis lazdelėmis ir gavosi štai toks rezultatas:


1 komentaras: