sablonas

2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Velykinis atvirukas

Nors už lango spaudžia šaltukas, bet kalendorinis pavasaris jau čia pat. Vis aukščiau vidudienį pakylanti saulutė įkvepia pavasariu alsuojantiems darbams. Šiandien ant darbo stalo "susidėliojo" Velykinis atvirukas. Pradžią jam davė noras išbandyti šį tą naujo. Jau senokai kirbėjo mintis pamėginti įspausti reljefą popieriuje, naudojant kartonines detales. Įspaudimui reikalingas silikoninis kilimėlis. Padarome tokį "sumuštinį" -  kartoninė formelė, popierius ir silikoninis kilimėlis. Sizzix Big Shot aparato plokštes paruošiame taip, kaip spaudžiant reljefą su reljefo formelėmis, tik dar reikalingas papildomas plono kartono sluoksnis. Čia teks šiek tiek paeksperimentuoti, kol atitaikysite reikiamą storį ir reljefas gerai įsispaus.
Pastebėjimas: lenkiškų kartoninių formelių kartonas yra pakankamai minkštas, tad jis po kelių "prasukimų" deformuojasi. Tiksliau ir gražiau popieriuje įsispaudžia kitų užsienio gamintojų kartoninės formelės, nes jų kartonas yra tvirtesnis (pvz. šios žvaigždutės , gėlytės). Reljefui įspausti galite naudoti tiek pačią kartoninę formelę, tiek likusį kartoną, ją išėmus.

Įspausti zuikučiai nuspalvinti akvarele. Rėmelis paryškintas aukso spalvos reljefo milteliais. Atviruko pagrindas dekoruotas kaligrafinio rašto antspauduku. Velykinis akcentas - perlinės vištos plunksna, rafijos galiukas, mažytė etiketė su drugeliu, skylamušiu iškirstas lapelis... Ir jau galima siųsti saulės kupinus pavasarinius linkėjimus :).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą