sablonas

2016 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Peel-off lipdukai. 1 dalis

Peel-off lipdukai - tai viena iš lipdukų rūšių. Kai kurios skrebintojos gan skeptiškai žiūri į šias puošybos detales, bet greičiausiai tik todėl, kad nežino kiek daug panaudojimo būtų ir galimybių turi Peel-off lipdukai. Pabandykime kūrybiškai pažvelgti į šį produktą. 
Peel-off lipduko kontūrą paprasčiausia tiesiog užklijuoti ant popieriaus. Ornamentą galite iškirpti žirklutėmis. Kai kuriuose lipdukų rinkiniuose detalės būna sloksniuojamos, tad užklijavus ant skirtingų spalvų popieriaus ir iškirpus galite gauti spalvingą detalę atvirukui, skrebukui ar kitam dekoruojamam daiktui.

Panaudojus kontūrą, ant lipdukų lapo lieka užpildančios kontūrą lipdukų detalės, jas taip pat galima panaudoti ir gauti "reversinį" ornamentą ar paveikslėlį. Štai du atvirukai su to paties lipdukų lapo detalėmis.

Kad perkelti reversinį piešinį, Jums prireiks lipnaus popieriaus paveikslėlių perkėlimui (Transferfoil), arba galite panaudoti dekoratyvinę lipnią juostelę (washi tape), jei nei vienos, nei kitos neturite tiks ir ne itin stipri statybinė apsauginė lipni juosta. Svarbu, kad lipnią juostą būtų galima užklijavus vėl nuplėšti, nepažeidžiant popieriaus paviršiaus. Užklijuokite lipnią juostą ant lipdukų ir mediniu pagaliuku lengvai patrinkite, kad lipdukai priliptų prie juostelės. Tuomet jie atlips nuo pagrindo ir visas "piešinys" persikels ant juostos. Tada lipnią juostą uždėkite ant norimo paviršiaus ir tuo pačiu mediniu pagaliuku švelniai patrinkite, kad lipdukai priliptų prie popieriaus. Lipnią juostą palengva nuplėškite. 

Laukite tęsinio, mes toliau eksperimentuojame ;)
Medžiagos ir priemonės:
  1. Peel-off lipdukai "Folk Motives 2 Dark Brown"
  2.   Lipnus popierius Peel-off lipdukų perkėlimui "Tranferfoil"
  3. Raštuotas popierius "Oslo-5"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą