sablonas

2015 m. spalio 6 d., antradienis

"Smash Book" - kūrybinis dienoraštis

Ar teko girdėti pavadinimą „Smash book“?  Jei domitės skrebinimu ir jo tendencijomis, greičiausiai šis terminas Jums pažįstamas.  Vadinamos „Smash“ knygelės, - tai tradicinio ir aprašamojo/dienoraščio (ang. journaling) skrebinimo stilių hibridas. Lietuviškas šios knygelės apibūdinimas galėtų būti – kūrybiškumo, idėjų, atsiminimų ir iškarpų knyga. Jei mėgstate greitą rezultatą, tuomet šios knygelės kūrimo procesas Jums turėtų patikti. 


„Smash“ knygelės dažniausiai būna dekoruojamos pasirinkus tam tikrą temą (kelionės, receptai, savęs pažinimas, svarbūs gyvenimo įvykiai, šventės, mada, laisvalaikis ir pan.).  Originalių „Smash“ knygelių yra įvairių: vienos neutralios ir universalios, kitos skirtos konkrečiai tematikai. Kai kurie knygelių lapai yra su sentencijomis, paveikslėliais ar raštuoti.

Smash Baby folio book

Smash Pretty Pink folio book

Smash Wedding folio book

Galite kaip pagrindą pasigaminti ir savo rankų darbo užrašinę arba skrebinti tiesiog paprastą užrašų knygutę ar sąsiuvinį. 
Žinoma, tik nuo Jūsų priklauso, kokia knygelė bus. Galbūt Jums ypatingai svarbus dizainas ir stengsitės kiekvieną  puslapį maketuoti itin kruopščiai. Tačiau nepamirškite, kad „Smash“ knygelių esmė, - greitas rezultatas! O procesas turi būti lengvas ir teikti malonumą. Įsivaizduokite, kad tai dienoraštis, kuriame yra ne tik aprašymas, bet ir nemaža dalis vaizdinės medžiagos. Drąsiai klijuokite įvairias, temą atspindinčias  detales (nuotraukas, bilietus, įvykį menančios smulkmenas, skrajutes, žurnalų iškarpas, žemėlapius  ir t.t.).  Galite jas talpinti į kišenėles ar vokelius. 

Lai tai būna knygelė, kuri padės užfiksuoti ne tik svarbiausius įvykius ar mintis, bet ir iš pirmo žvilgsnio nereikšmingas smulkmenas, kurias po kiek laiko bus smagu prisiminti. Įvairius užrašus galite rašyti tiesiog ranka, arba spausdinti kompiuteriu, pasirenkant įdomesnius šriftus. Pavadinimams, išskirtinėms frazėms galite naudoti įvarius raidynus (lipdukus, iškirstas raideles ar pan.). 



Pildant „Smash“ knygelę Jums pravers šios priemonės:

Video filmukas – „Smash book“ kūrybos procesas.

Siūlome išbandyti šį  nesudėtingą ir originalų skrebinimo būdą !












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą