sablonas

2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Iššūkis: Kalėdų laukimo albumas. 4 dalis

Štai ir finišo tiesioji :). Šiame etape, gaminame albumo viršelį. Pasiruoškite du pagrindus ir nugarėlę. Rinkitės storesnį kartoną, kad viršeliai būtų tvirti. Tai ypač svarbu, jei albumą trauksite audiniu, o ne popieriumi. 
Man norėjosi, kad Kalėdinio albumo viršelis būtų jaukus ir šiltas, tad aptraukimui pasirinkau raštuotą veltinį. Pasiruoškite atraižą, kurios dydis bus maždaug 19x38cm. Krašteliai užlenkimui turi likti maždaug po 1-1,5cm. Tarpelai tarp viršelių ir nugarėlės turi būti ne mažesni nei kartono storis. Pradžioje priklijuojame viršelius ir nugarėlę prie audinio. Kampus nukerpame 45 laipsnių kampu. Užlankstome ir priklijuojame audinio kraštus visu perimetru.
Dirbant su veltiniu, tikras atradimas buvo klijai veltiniui ir tekstilei. Jie greitai ir tvirtai pritvirtina kitus paviršius prie veltinio, tad tikrai nėra skirti vien tik klijavimui audinio su audiniu. 
Mano naudotas veltinis nėra plonas, todėl iš vidinės viršelio pusės priklijavau dar po popieriaus atraižą. Papildomas popierius tarnauja kaip kompensatorius, kad užklijavus vidinį viršelio popierių, jis neįdubtų ir neliktų priklijuoto veltinio krašto žymės. Užklijavus šiuos kvadratėlius, vidinė plokštuma išsilygino. 

Kad būtų tvirčiau, užklijavusi viršelio vidaus popierių, kraštus apsiuvau. Gavosi štai toks viršelis:
Dėmesio! Jei albumas bus užrišamas ir juosteles norėsite prisiūti arba jei dekoruosite detalėmis, kurios tvirtinsis prie kartono ir pan., tuomet tai darykite dar prieš užklijuojant vidaus popierių !
 
Aš juosteles ir kitus viršelio dekoro elementus priklijavau veltinio klijais ir jos tikrai patikimai prisitvirtino.
Paskutinis žingsnis, - priklijuokite susiūtus lapus prie viršelio:

Šį paskutinį atvartą taip pat galima išnaudoti. Kad nesimatytų tvirtinimo, užklijuokite raštuotu popieriumi. Lai čia būna vieta Kalėdų ryto nuotraukai :).

 
Trečiame etape praleidau vieną momentą: nugarėlę, prie kurios siuvome vidinius albumo lapus reikia užklijuoti atitinkamo dydžio popieriaus lapeliu, kad išorinių dygsnių nesimatytų !
Albumas baigtas! Tikiuosi, kad pavyko įkvėpti Jus Kalėdiniam pasiruošimui :). 





Labai smalsu pamatyti Jūsų albumėlius. "Spalvų Namai" ruošia siurprizą toms, kurios šį iššūkį priėmė ir pasirodys su savo darbo rezultatais ;). Lauksime Jūsų nuorodų arba nuotraukų !
Naudotos medžiagos ir priemonės:

3 komentarai:

  1. Norėjau pasiklausti, kaip Jūs paslėpėte siūvimo siūles nugarėlėje, kur siuvosi lapai prie viršelio, bandau bandau, kažkaip man nedailiai gaunasi. ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Solveiga, nugarėlę aš tiesiog užklijavau popieriumi.

    AtsakytiPanaikinti