sablonas

2015 m. spalio 24 d., šeštadienis

Iššūkis: Kalėdų laukimo albumas. 2 dalis

Šiandien pristatau pačią kūrybingiausią mini albumo gamybos dalį :). Pirmos pamokos metu pasiruoštų vidinių lapų dekoravimas turbūt užims daugiausia laiko. Čia nėra jokių taisyklių, tiesiog pasitelkite savo fantaziją. Man patinka, kai išlaikomas vientisumas, tad pasirinkau snaigių motyvą, kurį atkartojau kiekvienoje savaitėje. Raštuoto popieriaus prireikė vos 4 lapų ir dar liko atraižų, kurios pravers, kai klijuosiu nuotraukas ir darysiu aprašymus. Drąsiai improvizuokite ir mėgaukitės procesu. Išlankstomo albumo privalumas, kad yra galimybė daryti įvairias kišenėles ir išnaudoti visus atvartus. Ypač vaikams patinka visokie užslėpti dalykėliai :). Nebijokite naudoti ir iškilių detalių, albumo nugarėlė numatyta platesnė, kad pabaigoje, kai sutalpinsite visas nuotraukas ir kitas mielas smulkmenas, jis "nesižiotų", o gražiai užsiverstų. Kelis atvartus palikau nedekoruotus, nes nežinau kiek ir kokio formato nuotraukų turėsiu, o gal kaip tik bus daug įvykių ir minčių, kurias norėsiu užrašyti. Tad gruodžio mėnesį albumas dar bus pildomas ir tuščių vietų neturėtų likti. 














Šiame etape dekoravau ir pirmąjį atvartą, prie kurio bus prisiūti vidiniai lapai. Turiu įspėti, kad tai dar ne pagrindinis albumo viršelis :) !

Linkiu įkvėpimo ir darbingos nuotaikos :)
Naudotos medžiagos ir priemonės:

5 komentarai:

  1. Gražu, bet visiškai neinformatyvu ...nelabai suprantu kaip tie lapai įsiklijuos į albumą, kokio dydžio lapus maždaug daryti....
    Pirma pamoka aiškesnė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia yra dekoruoti tie patys pirmos pamokos metu pasiruošti lapai.

      Panaikinti
  2. man tik dėliojant nelabai aišku, tiksliau visia nesuprantu :) kurioje vietoje bus tas tvirtinimas su viršeliu, o šiaip tai labai gražu, nors atrodo su skoniu nesu susipykusi, bet pačiai sunku, nes ir tų priemonių minimaliai turiu, bet vistiek bandau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Solveiga, albumo lapai bus siūnami ties vidurine lenkimo linija prie pirmojo atvarto, kurio lapelį pasiruošėm atskirai su dviem lenkimo linijom kas 2,5cm (paskutinė nuotrauka šiame įraše). Apie tai bus trečioji dalis :).

      Panaikinti