sablonas

2015 m. balandžio 7 d., antradienis

Pamokėlė: Reljefiniais milteliais dekoruotos kartoninės formelės

Daugelis pamėgo ir labai plačiai naudoja lazeriu pjautas kartonines formeles savo darbuose. Daugumai ne naujiena, kad jas galima dažyti antspaudukams skirtais rašalais. Siūlome išbandyti dar vieną formelių "pagyvinimo" būdą. Pamokėlę, kaip kartoninius motyvus dekoruoti purškiamais dažais ir reljefiniais milteliais, paruošė nuostabių darbų autorė Asta. Kviečiame būtinai užsukti į jos tinklaraštį. Mus Astos darbai visuomet įkvepia :).

Taigi, kad pasidaryti štai tokią puošybos detalę atvirukui, albumui ar kitam projektui, Jums reikės:
2. Rašalo-klijų, skirtų reljefiniam dekoravimui milteliais;
3. Reljefinių miltelių (embossing powder);
5. Purškiamų dažų (glimmer mist);

Pamokėlė:
1. Antspaudą padažykite į rašalo-klijų pagalvėlę ir dėkite ant kartoninės formelės. Taip antspauduokite visą kartoninę formelę, kad neliktų labai tuščių vietų. Beje, su guminiu antspaudu tai padaryti tikrai nėra lengva, ypač jeigu kartoninė formelė yra didesnė už jūsų pasirinktą antspaudą ir iš karto neuždengia visos formelės, tačiau rizikuoti verta ;). Jeigu bijote sugadinti formelę, siūlyčiau naudoti  akrilinius antspaudukus -  tuomet matysite kur dedate antspaudą.
2. Ant "papuoštos" antspaudu kartoninės formelės, kol rašalas neišdžiuvo, berkite baltus reljefinius miltelius-emalę. Miltelių perteklių nupurtykite ant švaraus lapo ir suberkite atgal į indelį. Karšto oro fenu pakaitinkite formelę, kol milteliai išsilydis. 
3. Pasirinkite norimos spalvos purškiamus dažus ir apipurkškite savo formelę. Iškilus emalės sluoksniu padengtas paveikslėlis išryškės.
Dekoracija baigta!
P.S. galite naudoti ir kitos spalvos reljefinius miltelius - gausite kitokį efektą. Beje, galite visą darbo eigą pradėti ir nuo 3 etapo - galutinis rezultatas bus toks pats ;) (išskyrus skaidrius reljefinius miltelius).

 Linkime sėkmės :) ir dar kartą dėkojame Astai už pamokėlę !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą