sablonas

2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Pamokėlė: Velykinis atvirukas

Atšilę orai ir išlindusi saulutė priminė, kad netruks prabėgti laikas iki Velykų. Pagaminkime mielą atviruką, kuris reikalui esant gali pasitarnauti ir kaip kortelė palinkėjimui prie Zuikio pyrago :).



Priemonės:
1. Vienspalvis popieriaus pagrindui. Naudotas natūralus "Kraft" popierius.
2. Baltas popierius.
3. Lipnios popierinės juostelės (washi tape).
4. Balinto lino virvelė.
5. Reljefo formelė. (Pavyzdyje naudota "Swirly Curves Round" formelė )
6. Rašalas antspaudukams arba akriliniai dažai.
7. Kartoninė zuikučio formelė.


Eiga:
1. Pasiruoškite vienspalvio (kraft) popieriaus atviruko pagrindą.
2. Dalies, kuri bus dekoruojama, kraštus apklijuokite pasirinkta lipnia dekoratyvine juostele.
3. Išsipjaukite šiek tiek mažesnį nei atviruko pagrindas balto popieriaus kvadratą. Jis turi būti mažesnis, kad gražiai matytusi lipnia juostele apklijuotas kraštas.
4. Reljefo formelės vieną pusę padenkite rašalu arba dažais. Jei naudosite rašalą antspaudukams, tuomet tiesiog tapšnokite lengvais judesiais. Jei dengsite dažais,- bus reikalinga volelis, kad dažai gražiai ir lygiai padengtų formelę. Galima tepti tiek vieną, tiek kitą formelės pusę, nuo to priklausys pagrindo efektas, ar bus nudažyti iškilūs raštai, ar įspausti elementai.
5. Balta lapą įdėkite į dažais padengtą reljefo formelę ir perleiskite per relfefo formavimo ir kirtimo aparačiuką. Atsargiai išimkite ir leiskite nudžiūti.
6. Gautą reljefinį popierių priklijuokite prie atviruko pagrindo su dvipusia lipnia juostele.
7. Paimkite pagrindo popieriaus atraižą ir ant jos užklijuokite kelias dekoratyvinės (washi) juostelės eiles. Klijuoti reikia tiek, kad būtų padengtas plotas, kurio užtektų iškirsti norimo dydžio apskritimą.
8. Apskritimo formelės ir kirtimo aparato pagalba išsikirskite apskritimą. Taip gausite pagrindą, ant kurio klijuosite zuikutį. Kartoninę zuikučio formelę patepkite universaliais klijais ir užklijuokite viduryje. Turėkite galvoje, kad daugumos dekoratyvinių juostelių paviršius yra slidus (lyg vaškuotas), tad paprasti popieriaus klijai gali "nelaikyti" kartoninės formelės.
9. Apskritimą prie pagrindo priklijuokite su 3D dvipusėmis lipniomis pagalvėlėmis, kad jis būtų iškilęs.
10. Plunksnelėms gaminti reikės lipnios juostelės ir balinto lino virvelės. Atsikirpkite maždaug 6-7cm ilgio virvelės galą (ilgį rinkitės priklausomai didesnių ar maženių plunksnelių norite). Du trečdalius vivelės priklijuokite per lipnios juostelės vidurį, tuomet lipnią juostelę užlenkite. Mažomis žirklutėmis apkirpkitę juostelę taip, kad ji būtų plunksnos formos. Ir dar sukarpkyte įstrižai link viduryje esančios virvelės, kad būtų panašesnė į tikrą plunksną. Pasidarę tris plunkneles, jas apvykite virvele, galite surišti bantuku ir priklijuokite prie atviruko tais pačiais universaliais klijais.


Atvirukas baigtas !


Jei pasinaudosite šia pamokėle, būtų labai smagu išvysti Jūsų darbo rezultatus :). Nepasikuklinkite ir pasidalinkite !
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą