sablonas

2013 m. kovo 26 d., antradienis

Pamokėlė: Velykiniai servetėlių laikikliai


Nenumaldomai artėjant šventėms, vis susimąstome, kaip gražiau serviruoti vaišių stalą. Tad siūlau greitai ir paprastai pasigaminti servetėliams laikiklius iš labai paprastų priemonių.

Mums reikės:
  • Tualetinio popieriaus ritinėlio (kartoninės dalies);
  • Mažų kiaušinukų;
  • Audinio skiautelės;
  • Karštų klijų; 
  • Įvairių juostelių ir natūralaus pluošto virvelės;
  • Šakelių;
  • Plonos vielutė ar tvirto siūlo;


  1. Perkerpame ritinėlį pusiau (galima perpjauti ir aštriu peiliu). Atsikerpame audinio tiek, kad padengtu gražiai visą ritinėlį. Galiukuose audinio paliekame maždaug po 1,5cm - kraštelius dailiai klijuojame užlenkdami viduje.
  2. Ant pasiruošto laikiklio užklijuojame natūralaus pluošto virvelę (galima pakeisti juostele). Klijuojame toje vietoje, kur susijungia medžiagėlės.
  3. Iš šakelių susukame vainikėlį ir vielute sutvirtiname (galima tvirtinti ir tvirtu siūlu, bet vielute greičiau ir patogiau). Vainikėlį dar galima susisukti iš šiaudų, floristinio plaušo, samanų, rafijos ir t.t.
  4. Mažus kiaušinukus apklijuojame juostelių likučiais - manau, jų lieka pas daugeli nuo įvairių darbelių :) Jei eturit juostelių, jas puikiai galima pakeisti įvairių spalvų, storais siūlais, audinio atraižėlėmis.


  1. Vainikėlius klijuojame prie laikiklio pagrindo. Juos klijuojame toje vietoje, kur yra audinio sujungimo siūlė - taip ją paslėpsime.
  2. Kiaušinukus iklijuojame į vainikėlio viduriuką. Visą laikiklį truputį paspaudžiame, kad apatinė dalis taptų ne tokia apvali ir visa dekoracija laikytusi stabiliau (nevirstų ant šono).
  3. Vainikėlio papuošimui galima panaudoti, kas tik patinka. Aš panaudojau karklo katinėlius ir kelias popierines gėlytes.


Štai ir viskas dekoracija pasigaminta :)

Naudotos priemonės:


3 komentarai:

  1. Pasidariau copy paste, šiais metais nebespėsiu, bet kitais mano stalas bus papuoštas šiais kūrinukais...ačiū už naudingą info ...Jūsų dėka būsiu originali :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj oj oj (kaip mano vaikas sako) kaip gražu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai dziugu, kad pamokele patiko :) o dar smagiau, kad bus pasinaudota :)

    AtsakytiPanaikinti