sablonas

2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Pamokėlė: kaip gimsta skrebukas


Sveiki! 

Šiandien noriu jums parodyti, kaip gaminau savo paskutinį skrebuką. Tikiuosi pradedančiosioms tai bus naudinga, o gal ir patyrusios skrebintojos ras kokią idėją ar susigundys išbandyti šį tą naujo. Pradedam? 

Eiga:

1. Reikalinga modeliavimo pasta, koks nors trafaretas ir popieriaus lapas, ant kurio darysite skrebuką.  


2. Norimas vietas ištepkite pasta ir palikite natūraliai džiūti arba išdžiovinkite embosinimui skirtu fenu (aš rinkausi pastarąjį variantą, nes negalėjau ir nenorėjau laukti).


3. Su akvarele patepliokite norima spalva (spalvomis) norimas vietas. Galite ir pataškyti tuo pačiu. Aš dažniausiai taškau įpusėjus procesui, prieš klijuojant nuotrauką ar netgi jau visai į pabaigą, tik šį kartą gavosi atvirkščiai.


 4. Tuomet čiupkit jums patinkančius antspaudukus ir paštampuokit keliose vietose, ten kur bus nuotrauka ir kur nors priešingame kampe, kad būtų proporcinga atsvara.



5. Šis žurnalo puslapis jau seniai laukė, kol aš jį panaudosiu, o dabar kaip tik pasitaikė proga. Išsikirpau norimą gabaliuką, o jo kraštą "apgenėjau" skylamušiu. Tai  ir įrodymas, kad skrebinimui tinka ir tai, ką turite namie.


6. Reiktų pasirinkti dar keletą skirtingų spalvų lapukų, kuriuos klijuosime po nuotrauka, kad ji išssiskirtų. Lapukus taip pat galima pagražinti skylamušiais. Viską suklijuojame lipnia dvipuse juostele.


7. Dar keliose vietose paštampuoju, nepagailiu antspauduko baltiems burbuliukams, ant nuotraukos užklijuoju lipnios dekoratyvinės juostelės, o po ja dar spėju pakišti geltonų siuvimo siūlų. Po nuotrauka -priklijuoju pavadinimą, kurį padariau dar vieno anstpauduko pagalba. Balti burbuliukai, paštampuoti atrodo labai gerai, tarsi būtų kokie maži dekoratyvūs vinukai.


Štai taip gimsta skrebukai! 

Panaudotos priemonės:
  1. Pebeo modeliavimo pasta arba kitokia 3D pasta.
  2. Trafaretas.
  3. Akvarelė.
  4. Ornamentiniai ar fonui skirti anstpaudukai.
  5. Popieriukai.
  6. Dekoratyvinė lipni juostelė.
  7. Siuvimo siūlai.
  8. Lipni dvipusė juostelė.
  9. Krašto skylamušis.
Geros dienos!

3 komentarai:

  1. Labai sauni pamokele! Tokiu reiktu daugiau, manau naujokems tikrai pravers!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš pritariu Puskis, nes man kaip pradedančiajai tik kelionę po skrebukų šalį, tokios pamokos labai padeda :)

    AtsakytiPanaikinti