sablonas

2019 m. kovo 1 d., penktadienis

LaruCraft. Konkursas

Susipažinkite su Kristina, - spalvinga asmenybe, tinklaraščio LaruCraft autore, ryškių ir originalių darbų kūrėja. 

Kristina trumpai apie save ir kūrybą:

Esu skrebinimo entuziastė arba entuziastinga skrebintoja. Pirmu atveju įdomūs kūriniai, schemos, spalvų deriniai, gražūs popieriai, detalės mane pačią įkvepia skrebinti. Antru atveju, bandau skrebinimu sužavėti ir užkrėsti aplinkinius.
Šiuo hobiu susidomėjau prieš sūnaus gimimą, tai jau bus geras dešimtmetis plius.
Kadangi skrebinimui artimas kitas hobis - fotografija, tad viskas labai organiškai, lengvai persipynė kasdienybėje ir savaime susidėliojo buityje.
Iki pat šiandienos išnaudoju progas ir kuriu galimybes tuo užsiimti. Taip sakant: naktinėjimas yra kasdienybės dalis... Svarbu ryte kavos nepritrūktų...
Gerai pamenu pirmuosius skrebukių susitikimus: pas Justę Birštone, pas Laurą dideliame name ;). Mini pasisėdėjimą pas Linutuką ;). Manau, kad būtent pirmųjų skrebukių Lietuvoje entuziazmas ir užkrėtė, ir įkvėpė, ir įtraukė į tuos giliuosius skrebinimo vandenis...
Esu prisiekusi tradicinio skrebo gerbėja. Nežinau smagesnio būdo įamžinti fotografijas, išsaugoti vaikų piešinius, aktualias, svarbias mintis ir t.t. Paskutiniu metu atrandu atviruko kūrimo džiaugsmą. Tai meditacija ir terapija spalvomis bei tekstūromis. Naudojamų priemonių gausa įgalina bandyti, ieškot ir atrasti daug įdomių ir netikėtų sprendimų. Ypač kai niekada nežinau kas ir kaip ne‘gausis. Kartais tokius ne‘gavusius darbus iš šiukšlių dėžės, kur jie iškeliauja (cituojant Marie Kondo: jei nedžiugina, reik atsisveikinti), randu vyro darbo stalo stalčiuje. Kai nesusipratusi klausiu, kaip jie atsidūrė čia, tai suprantu, kad vieną ištikimą LaruCraft kūrybos folower'į tikrai turiu ;).
Jei kalbėti apie patį techninį skrebinimą, tai manau, jog yra dvi patikrintos, must have priemonės, kurios man pasiteisino ir naudojamos metai iš metų: tai rudas ir juodas Tim Holtz sendinimo rašalai. Jie bet kuriam darbui suteikia išbaigtumo. Mažai yra kūrinių, kur šios priemonės nepanaudočiau.
Žinoma, kad sena meilė karoliukams, biseriui nerūdija. Tai puiki priemonė erdvei užpildyti, priduoti tūrio. Jau nekalbu apie tai, kad be klijavimo, pabarstymų, galima siuvinėti ar verti ant vielutės, išgaunant daugybę detalių ir daiktelių. Derinant matinius ir blizgius paviršius gaunamas puikus blizgesio balansas.
Ko gero daugiausia įtakos techniniam skrebuko atlikimui padarę atradimai butų šie:
siūlų naudojimas, duodantis panašų efektą kaip karoliukai - daugiau tūrio erdvėje, įvairesnės tekstūros, ir žinoma spalvos niuansas. Vyšnia ant keksiuko ;).
Kartoninių formelių naudojimas sluoksniuojant ir augalinių motyvų: lapelių, šakelių, žiedelių ir t.t lankstymas, išgaunant erdvinį 3D efektą, priduodant tūrio. Rodosi paprasta, bet kai nežinai, tai ir nenaudoji. Mano atveju, tai buvo vieni iš geriausių patarimų per visą mano skrebinimo laikotarpį.

Būkit įkvėpti ir įkvėpkite kitus ;)

Kristinos darbus galite rasti tinklaraštyje LaruCraft, facebook paskyroje ir Instagram'e

KRISTINOS UŽDUOTIS KONKURSUI

Šiandien pirma pavasario diena, tad lai pražysta Jūsų darbai gražiausių gėlių žiedais ! Kuriame darbus su gėlėmis ir gėlių motyvais, o gal net ir pačias gėles ;). Formatas neribojamas, tai gali būti skrebukas, atvirukas, dirbtinių gėlių kompozicija, gėlių motyvais dekupažuota dėžutė, papuošalas su gėlėmis ir t.t. Visų rūšių rankdarbiai laukiami !
Sąlygos: Darbas turi būti sukurtas šiam konkursui ir niekur anksčiau nepublikuotas. Konkursui atsiųstų darbų nuotraukas galima talpinti savo asmeniniuose tinklaraščiuose, darbų puslapiuose ar paskyrose su nuoroda į šį konkursą. 
Terminas: darbų nuotraukas siųsti el.p. info @ spalvunamai.lt arba FB žinute iki kovo 17d. imtinai.
Kovo 18d. užduoties autorė išrinks nugalėtoją, kuriam atiteks specialus prizas.

Kristinos darbai įkvėpimui:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą